facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Sådan sorterer du affald

Vil du gerne leve mere miljøvenligt og gøre noget for miljøet ved at sortere dit affald, men ved ikke, hvad du skal gøre? Vi har samlet fire enkle tips, som måske kan hjælpe dig.

Separate beholdere i hjemmet

Ansamlingen af affald kan være meget intens i en typisk husholdning, så det er en god idé at oprette særlige beholdere til hver type. Det ville være unødigt tidskrævende og ineffektivt at tage affaldet ud separat efter hver dag. Til opbevaring kan du bruge beholdere, der er designet specielt til disse formål, eller du kan improvisere og lave dine egne. For eksempel er papirposer eller banankasser en god og økonomisk løsning. Den ideelle placering er selvfølgelig et sted, hvor affaldet er ude af syne.

Regelmæssig bortskaffelse

Selvom du kan spare en masse tid med take-out takket være ovenstående metode, skal du naturligvis tage højde for det. Madrester på emballagen eller endda andre processer kan føre til forurening, så du skal tage affaldet ud mindst en gang om ugen. Der bør være containere i alle boligområder, og man kan normalt sortere glas, papir og plast i dem.

Bio-affald

En særlig kategori af affald er det, der kaldes bioaffald. Hvis du bor i et hus med egen have, er du halvvejs med din egen kompostbeholder. I byerne findes der særlige beholdere til bioaffald.

Elektronik, batterier og andet

Fungerende eller gammel elektronik eller batterier er også en særlig kategori. Mange steder er der også opstillet særlige containere til dette affald. Det er også muligt at bortskaffe dette affald ved at tage det med til opsamlingsgårde.

Sdílet:
Kategori
Top