facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Fantastisk opskrift på falafel trin for trin

Falafel er en populær ret, som stammer fra Mellemøsten og er elsket over hele verden. Denne lækre ret, der primært består af kikærter og krydderier, er også et fremragende valg for både vegetarer og veganere. Derudover er den meget nærende og nem at lave derhjemme. Så hvorfor ikke lave din egen falafel?

Ingredienser til falafel

For at lave hjemmelavet falafel skal du bruge nogle få grundingredienser. Efterhånden som du bliver bedre til at lave den, kan du justere opskriften lidt efter hele familiens smag.

1 kop tørrede kikærter (eller 2 dåser kikærter), 1 lille løg, fint hakket, 2-3 fed hvidløg, fint hakket, 1 håndfuld frisk persille, hakket, 1 håndfuld frisk koriander, hakket, 1 teskefuld stødt spidskommen, 1 teskefuld stødt koriander, 1/2 teskefuld stødt cayennepeber (efter smag), 1 teskefuld salt, 1/2 teskefuld bagepulver, 2-3 spiseskefulde hvedemel (efter behov), olie til stegning.

Fremgangsmåde

Først forbereder du kikærterne. Hvis du bruger tørrede kikærter, skal du lægge dem i blød i vand natten over, i mindst 12 timer. Derefter drænes og tørres de. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du blot dræne dem og skylle dem. Når kikærterne er klar, lægger du dem i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, persille, koriander, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber og salt.

Blend alle ingredienserne sammen, indtil der dannes en fin blanding. Sørg for, at blandingen ikke er helt glat; den skal have en let grov konsistens. Tilsæt derefter bagepulver og mel til blandingen og rør godt rundt. Hvis blandingen er for våd, tilsæt lidt mere mel, så den holder sammen, når du presser den i hånden.

Når blandingen er klar, former du små kugler eller flade kager med en diameter på omkring 3-4 cm. Prøv at holde alle falaflerne i samme størrelse, så de steger jævnt. Nu varmer du olie i en pande over medium høj varme. Placer forsigtigt falaflerne i den varme olie og steg dem gyldenbrune, hvilket bør tage cirka 3-4 minutter på hver side. Efter stegning tages falaflerne op af olien og lægges på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.

Din første falafel er klar til servering. Du kan servere den i pita-brød med tahini-sauce og friske grøntsager, såsom tomater, agurker og salat, eller bruge den som en del af salater eller som en selvstændig snack med forskellige dips. Falafel er ikke kun velsmagende, men også meget sund, da den er fyldt med proteiner, fibre og forskellige vitaminer og mineraler fra kikærterne og de andre ingredienser. Kast dig ud i at lave denne fantastiske ret og bring lidt eksotisk Mellemøstlig smag direkte ind i dit køkken!

Falafel kan måske blive en af dine yndlingsretter

Kikærter er rige på proteiner, fibre og forskellige vitaminer og mineraler, såsom jern, magnesium og zink. Derfor er falafel et fremragende valg for alle, der ønsker at spise sundt og balanceret. Falafel er ikke kun velsmagende og nærende, men også en ret, der er let at tilpasse efter din smag. Du kan eksperimentere med forskellige krydderier, tilføje forskellige urter til blandingen eller endda grøntsager som spinat eller sød peberfrugt for at gøre din falafel endnu mere interessant.

Det er slet ikke svært at lave falafel, og du kan desuden være sikker på, at du ved, hvad din ret indeholder. Og hvem ved, måske bliver falafel din nye yndlingsret! Den vil ikke kun glæde dine smagsløg, men også berige din kost med værdifulde næringsstoffer. Kast dig ud i at lave denne delikate og sunde ret og overrask dig selv og dine nærmeste.

Sdílet:
Kategori
Top