facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

# Fantastisk opskrift på falafel trin for trin ## Ingredienser - 250 g kikærter (tørre) - 1 lille

Falafel er en populær ret, der stammer fra Mellemøsten og er elsket over hele verden. Denne lækre ret, som hovedsageligt består af kikærter og krydderier, er også et fremragende valg for vegetarer og veganere. Derudover er den meget nærende og nem at lave derhjemme. Så hvorfor ikke lave din egen falafel?

Ingredienser til falafel

Til at forberede hjemmelavet falafel skal du bruge et par grundlæggende ingredienser. Efterhånden som du bliver bedre til at lave det, kan du justere opskriften let efter hele familiens smag.

1 kop tørrede kikærter (eller 2 dåser kikærter), 1 lille løg, finhakket, 2-3 fed hvidløg, finthakket, 1 håndfuld frisk persille, hakket, 1 håndfuld frisk koriander, hakket, 1 teskefuld stødt spidskommen, 1 teskefuld stødt koriander, 1/2 teskefuld cayennepeber (efter smag), 1 teskefuld salt, 1/2 teskefuld bagepulver, 2-3 spiseskefulde hvedemel (efter behov), olie til stegning.

Fremgangsmåde

Først skal du forberede kikærterne. Hvis du bruger tørrede kikærter, skal du lægge dem i blød i vand natten over, i mindst 12 timer. Dræn dem derefter og tør dem. Hvis du bruger dåsekikærter, skal du blot dræne og skylle dem. Når du har forberedt kikærterne, skal du lægge dem i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, persille, koriander, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber og salt.

Blend alle ingredienserne sammen, indtil du får en fin blanding. Sørg for, at blandingen ikke er helt glat; den skal have en let grov konsistens. Tilsæt bagepulver og mel til blandingen og rør godt. Hvis blandingen er for våd, kan du tilsætte lidt mere mel, så den holder sammen, når du klemmer den i hånden.

Når blandingen er klar, formes der små kugler eller bøffer med en diameter på ca. 3-4 cm. Prøv at gøre dem alle samme størrelse, så de steger jævnt. Nu opvarmes olien i en pande over medium høj varme. Læg forsigtigt falaflerne i den varme olie og steg dem, indtil de er gyldne, hvilket bør tage ca. 3-4 minutter på hver side. Når falaflerne er færdige, tages de op af olien og lægges på et papirhåndklæde for at dryppe af og fjerne overskydende olie.

Din første falafel er klar til servering. Du kan servere den i pitabrød med tahin sauce og friske grøntsager som tomater, agurker og salat, eller bruge den som en del af salater eller som en snack med forskellige dips. Falafel er ikke kun lækker, men også meget sund, da den er fyldt med proteiner, fiber og forskellige vitaminer og mineraler fra kikærterne og de øvrige ingredienser. Gå i gang med at forberede denne fantastiske ret og bring lidt eksotik fra Mellemøsten direkte ind i dit køkken!

Falafel kunne muligvis finde vej til dine yndlingsretter

Kikærter er rige på proteiner, fiber og forskellige vitaminer og mineraler som jern, magnesium og zink. Derfor er falafel et fremragende valg for alle, der ønsker at spise sundt og balanceret. Falafel er ikke kun lækker og nærende, men også en nem ret at forberede, som du kan tilpasse efter din egen smag. Du kan eksperimentere med forskellige krydderier, tilsætte forskellige urter eller endda grøntsager som spinat eller sød peber for at gøre din falafel endnu mere interessant.

At forberede falafel er slet ikke svært, og du kan være sikker på, at du ved, hvad din ret indeholder. Og hvem ved, måske bliver falafel din nye yndlingsret! Den vil ikke kun glæde dine smagsløg, men også berige din kost med værdifulde næringsstoffer. Gå i gang med at forberede og overrask dig selv og dine nærmeste med denne lækre og sunde ret.

Sdílet:
Kategori
Top