Zink-laktat
Andre navne: Zink-lactat
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Zinc Lactate, også kendt som zink-lactat, er en ingrediens, der bruges i en række forskellige produkter fra kosmetik til fødevarer. Denne kemiske forbindelse er stort set smagløs og farveløs og er kendetegnet ved sin høje reaktivitet med metaller. På grund af sine antiseptiske egenskaber er zink-lactat særligt værdsat i mundplejeindustrien. Det er særligt effektivt til at bekæmpe huller i tænderne og dårlig ånde og bruges derfor ofte som en aktiv ingrediens i tandpastaer, mundskyllevand og sugetabletter mod dårlig ånde.
Stoffet har også evnen til at blande sig godt med vand og bruges derfor ofte i kosmetikindustrien. Faktisk kan Zinc Lactate give huden den nødvendige fugt og hydrering. Det kan findes i forskellige hudcremer, masker og bodylotions. Derudover har det også evnen til at regulere produktionen af talg og har samtidig en anti-aging effekt, hvilket gør det til et populært hjælpemiddel i kampen mod akne og hudens aldring. I fødevareverdenen tilsættes Zinc Lactate til forskellige produkter såsom drikkevarer, konfekture, mejeriprodukter, bagværk og endda grøntsager og frugt som en kilde til zink, der er essentielt for menneskekroppen.