Threonin
Andre navne: Treonin
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Threonin, eller threonin, er en af de 20 essentielle aminosyrer, der udgør proteinerne i mennesker og andre organismer. Den blev opdaget i begyndelsen af det 20. århundrede og er en af ni aminosyrer, der er essentielle for menneskers sundhed, hvilket betyder, at vores kroppe ikke kan syntetisere threonin, men skal have det fra maden. Det er vandopløseligt, hvilket betyder, at det opløses i kropsvæsker og er afgørende for, at immunsystemet fungerer korrekt.
Threonin findes i mange fødevarer, f.eks. svinekød, fjerkræ, ost, nødder, bælgfrugter og grønne grøntsager. Det er også vigtigt i industrien til produktion af medicin, øjengeler og -emulsioner og andre farmaceutiske produkter. Det bruges også i kosmetik, hvor det er en bestanddel af nogle hudcremer, fugtgivende emulsioner, shampoo og andre hud- og hårplejeprodukter. Inden for medicin er threonin særligt vigtigt for at understøtte immunsystemets funktion, knogleudvikling og nervesystemets sundhed. Det støtter også hjertesundheden og hjælper med at opretholde et sundt stofskifte.