Tang (alger)
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Tang, også kendt som Coptis chinensis Franch eller Huang Lian, er en af de vigtigste komponenter i havmiljøet. Disse grønne og brune naturredskaber findes i rigelige mængder i farvande over hele verden og kan findes fra overfladen til den dybe havbund. Nogle arter kan danne store ansamlinger, der udgør et marint økosystem. Desværre er Huang Lian en af de arter, der er truet af ikke-bæredygtig minedrift og global opvarmning.
Men tangens potentiale er også blevet anerkendt i forskellige sektorer af menneskelig aktivitet, og dens produkter dukker i stigende grad op på markedet. I kosmetik bruges deres ekstrakter f.eks. til at fremstille hud- og hårplejeprodukter. De er også kendt for deres antimikrobielle egenskaber, og derfor bruges alger som ingredienser i mundhygiejneprodukter som tandpasta og mundskyllevand. Et andet anvendelsesområde er fødevareindustrien. De består af en unik kombination af vitaminer, mineraler, essentielle aminosyrer, fibre og et højt indhold af omega-3-fedtsyrer. Derfor indgår de i en lang række fødevarer, fra kosttilskud over skalotteløg og kål til veganske og vegetariske kødalternativer. Huang Lian bruges i traditionel kinesisk medicin for sine antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber og indgår ofte i urteblandinger til behandling af forskellige sygdomme. Alger undersøges også i biobrændstofindustrien som en potentiel energikilde. Den industrielle brug af tang repræsenterer derfor et enormt potentiale, som stadig er ved at blive opdaget og udforsket.