Talg
Andre navne: Talg
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Talg, også kendt som Tallow, er et produkt, der udvindes af fedt fra forskellige dyr, ofte okse- eller svinekød. Det har rødder langt tilbage i historien, hvor det primært blev brugt på grund af det høje fedtindhold og den karakteristiske smag. Talg er populært, fordi det er fast ved stuetemperatur, hvilket gør det til et godt valg til stegning og friture. Aktuelle tendenser inden for gastronomi bringer det tilbage i vores køkkener.
Talg, eller suet, bruges dog ikke kun i gastronomien. Dets mange anvendelsesmuligheder kan også ses i industrien, hvor det bruges til at fremstille stearinlys, sæbe, kosmetik og endda brændstof. I kosmetikindustrien bruges talg til at lave cremer og læbepomader, takket være dets nærende og fugtgivende egenskaber. Det har også fundet en vigtig rolle i produktionen af biobrændstoffer, hvor det er en vigtig komponent. I tekstilindustrien bruges talg også til at fremstille smøremidler og voks. På trods af sit til tider kontroversielle ry er talg et produkt, hvis anvendelsesmuligheder er meget brede og uundværlige på mange områder.