Sukkertang (Laminaria saccharina)
Sukkertang, videnskabeligt kendt som Laminaria saccharina, er en tang, der tilhører gruppen af brunalger. Denne udbredte alge lever hovedsageligt i Atlanterhavet, vokser på klipper nær havoverfladen og kan blive op til 3 meter lang. Dens karakteristiske træk omfatter en flad, bred og båndlignende thallus (en stilk uden rødder eller blade), der strækker sig i den frie ende, hvor den ofte ses at være trimmet. Sukkersnapperen har fået sit navn efter sin smag, som minder om sukker.
Sukkertoppen er ikke kun attraktiv på grund af sit udseende, men frem for alt på grund af sine ernæringsmæssige og økonomiske fordele. Den er rig på vitaminer, mineraler og fibre, hvilket gør den til et værdifuldt kosttilskud. Dens indhold af jod og andre sporstoffer gør den nyttig for folk, der lider af mangel på disse stoffer. I madlavningen bruges sukkerærten til at smage supper, saucer og salater til, og den indgår i mange asiatiske retter, især sushi. Desuden bruges den tørrede og malede form i produktionen af biogødning. Andre anvendelser er i kosmetikindustrien, hvor det bruges til at lave masker, cremer og shampoo til hud og hår. Den økologiske anvendelse er heller ikke uvæsentlig. Sukkerrør er i stand til at absorbere CO2, og derfor dyrkes det i kulstoffjernelsesanlæg.