Quercetin
Andre navne: Quercetin, 5,7,3,3′,4′-flavon-3-ol, Quercitin, Quertine
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Quercetin hører til flavonoiderne, nærmere bestemt til flavonolerne. Det er et stof, der blev opdaget allerede i 1857, og som bl.a. er kendt for sine antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber. Det findes i mange frugter, grøntsager og krydderurter og er kendetegnet ved sin karakteristiske gule farve. Ud over navnet quercetin kaldes dette stof også for quercetin, 5,7,3′,4′-flavon-3-ol, quercitin eller quertin.
Quercetin bruges ofte som ingrediens i kosttilskud og sportskosttilskud på grund af dets antioxidante egenskaber og evne til at beskytte cellerne mod skader. Det bruges også ofte i en række immununderstøttende produkter på grund af dets antiinflammatoriske virkninger. Blandt fødevarer findes quercetin hovedsageligt i løg, æbler, kirsebær, rødvin, citrusfrugter, mørk chokolade, olivenolie og nogle typer nødder og frø. I medicinalindustrien bruges stoffet i medicin og indgår også i kosmetiske produkter, hvor det hjælper med at beskytte huden mod oxidativt stress.