Pueraria lobata
Andre navne: kuzu, kudzu
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Pueraria lobata, også kendt som kuzu eller kudzu, er en plante, der er en af Asiens mest alsidige lægeplanter. Den er især populær i Kina og Japan, hvor den har været brugt i mere end to tusind år. Dens værdi ligger i dens rødder, som er meget rige på naturlige mineraler og polysaccharider, især puerarin. Dette stof har en række gavnlige virkninger for menneskekroppen, såsom at hjælpe med at regulere blodtrykket, fremme elasticiteten i blodkarrene og fungere som en antiinflammatorisk.
Kudzu bruges på mange områder. Den indgår i en række medicinske præparater, hvor man udnytter dens positive effekt på blodcirkulationen og immunforsvaret. Den fremmer også hudens elasticitet, hvilket gør den til en populær ingrediens i naturkosmetik. Derudover bruges kudzu-rødderne til at udvinde stivelse, som er meget brugt i fødevareindustrien. I Japan laver man traditionelt kudzu-stivelse til f.eks. sød svampesuppe eller bruger det som fortykningsmiddel i saucer og drikkevarer. En anden anvendelse er fermentering af kudzu til fremstilling af alkoholiske drikke som vin eller øl. Kudzu er altså en plante med mange anvendelsesmuligheder, som indeholder et stort antal gavnlige stoffer for den menneskelige krop.