facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Natriumpropylparaben

Andre navne: 4-hydroxybenzoesyrepropylester-natriumsalt, E 216, Propylparahydroxybenzoat

Score for skade: 4 (Lidt skadelig kemi)


Natriumpropylestersalt af 4-hydroxybenzoesyre, forkortet natriumpropylparaben, også kendt som E 216, hører til gruppen af konserveringsmidler. De bruges i fødevareindustrien til at øge fødevarernes holdbarhed og er meget udbredt i industriel produktion over hele verden. På grund af dets egenskaber forhindrer det udviklingen af bakterier, skimmelsvampe og gær, der kan ødelægge maden. Propylparahydroxybenzoat har en let bitter smag og er vandopløseligt, så stoffet er almindeligt forekommende i mange fødevarer, hvor der forventes længere opbevaringstid.

I fødevareindustrien bruges natriumpropylparaben ofte som tilsætningsstof i bageriprodukter, is, nogle typer ost, tørret fisk, frugt, grøntsager eller pølser. Det er dog mest almindeligt at finde i kosmetiske og farmaceutiske produkter. Dette konserveringsmiddel tilsættes forskellige kosmetiske cremer, shampooer, balsam, shower gels, olier, sæber, læbestifter og hygiejneprodukter. I disse tilfælde bruges det på grund af dets antibakterielle og svampedræbende egenskaber. I farmaceutiske præparater er det et element, der hjælper med at holde lægemidler sterile og øger deres holdbarhed. Det er også en bestanddel i nogle babymadvarer, men det anbefales at overvåge niveauerne, især hos følsomme personer, der kan udvise en allergisk reaktion.

Kategori Søg efter