Natriummalat
Andre navne: natriummalat, E350
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Natriummalat, også kaldet natriummalat eller E350, er et meget udbredt fødevaretilsætningsstof. Det er et stof, der er afledt af salte af æblesyre. Denne syre findes i mange frugter, f.eks. æbler, deraf navnet på stoffet. Natriummalat bruges hovedsageligt i fødevareindustrien som surhedsregulerende middel, men også som stabilisator eller emulgator.
Så hvilke produkter tilsættes natriummalat ofte? Vi finder det i forskelligt bagværk, hvor det er med til at forbedre dejens konsistens. Det tilsættes også ofte til drikkevarer, hvor det fungerer som surhedsregulerende middel og dermed forbedrer smagen af den drik, der indtages. E350 kan også findes i forskellige konservesdåser, hvor det forlænger deres holdbarhed. Natriummalat tilsættes også til konfekture, is, syltetøj, bolsjer og mange andre fødevarer. Selvom dette stof er naturligt til stede i mange frugter og generelt anses for at være sikkert at indtage, kan visse individuelle intolerancer eller allergier forårsage bivirkninger hos nogle mennesker. Derfor er det altid vigtigt at læse ingredienserne i de fødevarer, man spiser, omhyggeligt.