Lecithin (Lecithin)
Andre navne: Lysolecithin
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Lecithin, også kendt som lysolecithin, er en ingrediens, der findes i mange fødevarer og spiller en vigtig rolle i den menneskelige krop. Det er en blanding af forskellige fosfolipider og bruges i stigende grad ikke kun i fødevareindustrien, men også i kosmetik- og medicinalindustrien. Dets vigtigste rolle er primært i kroppens transport af fedtstoffer.
I fødevareindustrien bruges lecithin hovedsageligt som emulgator, hvilket betyder, at det hjælper med at binde vand og fedt sammen og dermed forhindrer adskillelse af de enkelte komponenter. Det findes derfor i forskellige typer margarine, chokolade, is, bagværk, men også i visse diætfødevarer og såkaldte proteinshakes. Lecithin er også almindeligt anvendt i fremstillingen af instant supper og saucer, fordi det øger deres stabilitet og forlænger deres holdbarhed. Ud over fødevareindustrien bruges lecithin også i kosmetikindustrien, hvor det bruges som en komponent i hud-, hår- og negleplejeprodukter. Inden for medicin bruges lecithin i visse lægemidler til behandling af leversygdomme.
Lecithin (Lecithin) kan findes i følgende produkter

Energibar - Mørk chokolade & Havsalt
Detaljer om produktet
Energibar - Banan & Chokolade 55 g
Detaljer om produktet
Energibar - Chokolade Espresso
Detaljer om produktet
Energibar - Mintchokolade 55 g
Detaljer om produktet
Salty Bar - Pizza 50 g
Detaljer om produktet