Laminaria Japonica (japansk bladurt)
Andre navne: Kombu, tang, havkål
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Den japanske tang, også kendt som Kombu, Kelp eller Sea Kale, er en tangart, der findes i rigelige mængder i de kølige havområder i Stillehavet, hvor Japan er en stor producent. Det er en kuldeelskende plante, der hovedsageligt vokser i vand på 5-20 grader celsius. Den er karakteriseret ved sin mørkegrønne til næsten sorte farve.
Japansk pileurt er særlig populær i det asiatiske køkken, især i det japanske og koreanske køkken, hvor den bruges til at tilberede forskellige kulinariske specialiteter. Dens fleksible blade tørres normalt og forarbejdes yderligere. Den spises sjældent rå. Den er velegnet til supper, saucer, risretter eller pasta. Men den er også populær i de vestlige lande, hvor den bruges til at fremstille forskellige typer kosttilskud, især på grund af dens høje indhold af jod, mineraler og vitaminer. Den indgår ofte i forskellige former for slankekure eller bruges til at lave forskellige afgiftende produkter. Derudover bruges Kombu også til at lave kompost og gødning til plantedyrkning. Havkål bruges også i kosmetikindustrien, hvor den bruges til at lave forskellige ansigtsmasker, cremer og kompresser.