facebook
Ordrer afgivet før kl. 14.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Kulhydrater

Andre navne: sukkerarter, polysaccharider, monosaccharider, disaccharider

Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)


Kulhydrater, almindeligvis kendt som sukkerarter, er en af de grundlæggende byggesten, som organismer består af. De er biopolymerer, dvs. makromolekyler, der består af mindre molekylære enheder, som er bundet sammen af kemiske bindinger. Kulhydrater opdeles yderligere i monosakkarider, disakkarider og polysakkarider.

Monosakkarider er de enkleste i struktur og omfatter glukose, som er den vigtigste energikilde i vores kroppe. Disakkarider består af kun to monosakkaridmolekyler, f.eks. saccharose, et almindeligt bordsukker, som består af glukose- og fruktosemolekyler. Polysaccharider er på den anden side mere komplekse og består af flere monosaccharidmolekyler. De omfatter f.eks. stivelse, som er den vigtigste energikilde i planter, eller cellulose, som er den vigtigste byggesten i plantevæggen.

Kulhydrater spiller en nøglerolle i fødevarer. Stivelse bruges meget som fortykningsmiddel i køkkenet og findes f.eks. i kartofler, ris, korn og pasta. Sukker bruges almindeligvis til at søde forskellige drikkevarer, desserter eller bagværk. Cellulose findes i alle vegetabilske fødevarer som frugt, grøntsager og kornprodukter og er vigtig for, at vores fordøjelse fungerer korrekt.

Kulhydrater kan findes i følgende produkter

Card image
Økologisk rosenvand 1 l
Detaljer om produktet
Card image
Økologisk rosenvand 1 l
Detaljer om produktet
Card image
Økologisk rosenvand 1 l
Detaljer om produktet
Card image
Økologisk rosenvand 1 l
Detaljer om produktet
Card image
Økologisk rosenvand 1 l
Detaljer om produktet
Card image
Økologisk rosenvand 1 l
Detaljer om produktet
Kategori
Top