Koriander (Coriandrum sativum)
Andre navne: koriander, anis, romaine, koriander, kinesisk persille, koriander, dhanyaka, dhania, kustumburi, koriander, persil arabe, koriander
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Koriander, også kendt under navnene koriander, anis, anis, romersk koriander, koriander, kinesisk persille, koriander, dhanyaka, dhania, kustumburi, koriander, persil arabe eller cilantro, er en etårig urt, der dyrkes for sin duft og smag. Denne plante er især populær i det asiatiske, latinamerikanske og middelhavskøkken. Dens frø har en frisk, let krydret smag, mens bladene minder om persille i smagen. Den fordamper hurtigt, så den bør kun tilsættes til færdige retter.
Koriander bruges som en naturlig smagsgiver eller krydderi i en lang række retter og produkter. For eksempel i forskellige typer saucer, supper, salater, ris, bælgfrugter og kød. Den bruges jævnligt i det mexicanske køkken, hvor den kan findes i salsa eller guacamole. Frøene bruges også til fremstilling af visse typer alkohol, f.eks. gin. Koriander bruges også i medicin takket være dens medicinske egenskaber, som gør den til et godt middel mod oppustethed og kramper, samt i kosmetik. For eksempel er olier eller cremer fremstillet af koriander antiinflammatoriske og beroliger huden.