Indonesisk kanel (Cinnamomum burmannii)
Andre navne: Corinthia, Padang cassia, Batavia cassia
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Indonesisk kanel, også kendt som Cinnamomum burmannii, Korintje, padang cassia eller Batavia cassia, er meget værdsat for sine aromatiske og medicinske egenskaber. Denne kanelsort er hjemmehørende på sletterne i Indonesiens regnskove, især i Korintje-regionen på det vestlige Sumatra. Ligesom andre typer kanel fremstilles Cinnamum burmannii af den indre bark fra Cinnamomum-træer. Smagen er mere intens og mindre sød end Ceylon-kanel.
Indonesisk kanel er en vigtig ingrediens i mange produkter. Det er en af de mest anvendte kanelsorter i verden og tegner sig for op til 85 % af verdensproduktionen. Den bruges primært i fødevareindustrien, hvor den er blevet en vigtig ingrediens i bagværk, desserter og varme retter som f.eks. mexicansk mole-salsa. Dens særlige smag og aroma bruges også ofte i chokoladeindustrien og i produktionen af alkoholiske drikke, især rom og likører. Men den bruges ikke kun i køkkenet, den bruges også i medicin, hvor den bruges for sine virkninger som at forbedre fordøjelsen og sænke blodsukkeret.