Havremælk
Andre navne: Havremælk
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Havremælk, bedre kendt som Oat Milk, er et plantebaseret alternativ til konventionel komælk. Den fremstilles af havreflager eller hele havregryn, som først lægges i blød i vand, indtil de er bløde. Derefter blendes det hele, og den frasorterede væske bliver til havremælk. Den har en cremet konsistens og en let sødlig smag. Havremælk er populær blandt veganere og laktoseintolerante, fordi den ikke indeholder mælkeprodukter.
Havremælk bruges ofte i en række forskellige fødevarer. Det er en populær drik til te og kaffe, især på caféer, der tilbyder forskellige mælkealternativer. Dens karakteristiske smag er også meget effektiv i bageri- og konfektureprodukter som brød, kager og muffins. Havremælk bruges ofte i sunde smoothies, hvor den erstatter konventionel mælk og tilfører en særlig smag til drikken. Havremælk bruges også ofte i kosmetik på grund af dens gavnlige egenskaber for huden.