Glutamin
Andre navne: L-glutamin, (2S)-2,5-diamino-5-oxopentansyre, (2S)-2-amino-4-carbamoylbutansyre
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Glutamin, også kendt som L-glutamin, (2S)-2,5-diamino-5-oxopentansyre eller (2S)-2-amino-4-carbamoylbutansyre, er en af de vigtigste aminosyrer i den menneskelige krop. Den har en række funktioner, herunder at understøtte immunsystemet og fordøjelsen, bidrage til muskelregenerering og fremskynde sårheling. Derudover kan glutamin hjælpe med at forbedre den fysiske ydeevne og fremme en sund muskelvækst.
På grund af de mange fordele anvendes glutamin i en række produkter. Blandt andet bruges det i vid udstrækning som en del af sportskosttilskud til at understøtte muskelarbejde og kroppens restitution efter fysisk anstrengelse. Det bruges også i nogle helsekostprodukter til at hjælpe fordøjelsen og understøtte immunforsvaret. Endelig kan glutamin også findes i nogle lægemidler, hvor det bruges til at behandle visse helbredsproblemer relateret til leveren, tarmene eller immunsystemet. Kort sagt er glutamin en alsidig og vigtig ingrediens, der finder anvendelse i en lang række produkter.