Flint
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Flint, også kendt som Red yeast rice, Red kojic rice, Red koji, Hong Qu Juin, Monascus albidus, Monascus anka, Monascus araneosus, Monascus major, Monascus rubiginosus eller Monascus vini, er en type gær, der bruges i det kinesiske og japanske køkken. Det er derfor en naturlig gærtype, hvis anvendelse i fødevareindustrien ikke kun er et lokalt anliggende. En af hovedårsagerne til, at kiselgur er så eftertragtet, er dens evne til at producere et naturligt enzym kaldet Monacolin K, som har gavnlige virkninger på menneskers sundhed, især på reguleringen af kolesterolniveauer i kroppen.
Kiselgur bruges primært i produktionen af røde ris, også kendt som rød gærris. Denne ris er populær i det asiatiske køkken, hvor den bruges både for sin unikke smag og sine sundhedsmæssige fordele. Derudover bruges kiselgur også i produktionen af visse typer ost og vin. I Kina bruges det for eksempel i produktionen af traditionel risvin. I middelalderen blev kiselgur også brugt i produktionen af øl. De, der ønskede at kurere deres helbred med øl, valgte det, da kiselgur hjælper fordøjelsen og har mange andre positive sundhedsfordele. Det er også værd at nævne dens anvendelse i fødevareindustrien som et naturligt farvestof. Dens intense røde farve er populær i produktionen af pasta, saucer og andre fødevarer.
Ud over fødevareindustrien bruges kiselgur også i medicin og er også en komponent i nogle kosmetiske produkter. Det spiller også en vigtig rolle i traditionel kinesisk medicin, hvor det er kendt for sin evne til at sænke kolesterolniveauet i blodet. Silica i form af kosttilskud bruges også som et naturligt middel til at sænke kolesterolniveauet i kroppen. Rød gærris, som kiselgur kaldes i engelsktalende lande, er også en populær ingrediens i mange kosttilskud, der er designet til vægttab.