Ethyl Lauroyl Arginat HCl
Andre navne: Ethyl Lauroyl Arginat HCl,
Score for skade: 3 (Ufarlige kemikalier)
Ethyl lauroyl arginate HCl, også kaldet E239, er et konserveringsmiddel, der kan findes i en lang række fødevarer. Det er et salt afledt af laurinsyre, ethyl og arginin, som har fremragende antimikrobielle egenskaber. Det bruges i vid udstrækning i fødevareindustrien til at forhindre væksten af skadelige bakterier, gær og skimmelsvampe, der kan ødelægge eller forurene maden. Det er et godkendt tilsætningsstof i Den Europæiske Union.
Ethyl lauroyl arginate HCl findes i mange fødevarer, men er mest almindeligt anvendt i kød- og fiskeprodukter, pasta, ost og mange andre. Det bruges også i nogle typer drikkevarer, f.eks. alkoholiske drikke eller frugtsaft. Ud over fødevareindustrien kan ethyl lauroyl arginate HCl også bruges som konserveringsmiddel i kosmetiske og farmaceutiske produkter på grund af dets antibakterielle egenskaber. Selvom det er et menneskeskabt stof, anses det for at være et af de få tilsætningsstoffer, hvis forbrug ikke er forbundet med nogen sundhedsrisiko i tilfælde af normalt forbrug. I store mængder kan det dog forårsage ubehagelige bivirkninger som f.eks. maveirritation.