Erythorbinsyre
Andre navne: Erythorbinsyre, E315
Score for skade: 3 (Ufarlige kemikalier)
Erythorbinsyre, også kendt som Erythorbic acid eller E315 i fødevareterminologi, er en syntetisk form for C-vitamin og bruges i høj grad som antioxidant i fødevareindustrien. Dens vigtigste funktion er at forhindre oxidering af fedtstoffer og vitaminer, hvilket ville føre til forringelse og fordærvelse af maden.
Hvilke produkter tilsættes denne antioxidant? Erythorbinsyre bruges ofte i drikkevarer, især frugtsaft, energidrikke eller koffeinholdige drikke. Den kan også findes i frugt- og grøntsagskonserves, syltetøj og marmelade, is, konfekture og mange andre produkter. Producenter foretrækker at bruge erythorbinsyre, især til produkter, der har en længere holdbarhed og kan oxidere under opbevaring. Denne syre hjælper fødevarer med at holde sig friske, bevare deres oprindelige farve og frem for alt forlænge deres holdbarhed. Men den kan også være til stede i kosmetiske produkter, hvor den hjælper med at stabilisere produktet og bidrager til dets holdbarhed.