Capparis spinosa (Capparis spinosa)
Andre navne: Capres, kapers, kaperbær, Flinders Rose
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Den tornede kapers, også kendt som Capres, Capers, Caperberry eller Flinders Rose, er en stedsegrøn busk, der bliver 1 til 2 meter høj. Den er hjemmehørende i Middelhavsområdet, og dens blomster bliver til kugleformede frugter med blød, kødfuld frugtbund. Planten er kendt for sine spiselige knopper og frugter, som er populære i mange landes køkkener.
Kapers knopper høstes, før de åbner sig, og konserveres derefter i salt eller eddike. Før man spiser kapers, skal de skylles for at fjerne overskydende salt eller eddike. Frugterne af denne plante, kendt som kapersbær, bliver også konserveret og brugt som en kulinarisk ingrediens. Kapers er fremragende i salater, på pizza eller pasta, i saucer og som tilbehør til kødretter. De har en skarp, saltet og unik smag, der nogle gange beskrives som en kombination af citron og oliven. Et andet vigtigt produkt er kapersolie, som fremstilles af frøene fra disse planter. På grund af dens medicinske egenskaber bruges den ofte i den kosmetiske industri.