Bukkehorn (Trigonella foenum-graecum)
Andre navne: gedehorn, gedehornskløver, bukkehorn, bukkehorn, bukkehornsfrø, bukkehornsfrø, gedegræsfrø
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Bukkehorn, også kendt som gedehorn, gedehornskløver, bukkehorn, bukkehorn, bukkehorn, høtyv, kogegræs, gudegræsfrø, moskusgræs, bukkehorn eller gedefrø, er en enårig plante med små grønne blade og gule blomster. Den hører til bælgplantefamilien og findes hovedsageligt i Nordafrika, Nær- og Mellemøsten og Indien. Siden oldtiden har bukkehorn været brugt både medicinsk og kulinarisk for sine medicinske egenskaber og karakteristiske aroma.
Bukkehorn er hovedingrediensen i nogle indiske karrykrydderier og er også en del af Berbere, en krydderiblanding, der er populær i det etiopiske og eritreiske køkken. De unge blade og skud af bukkehorn spises som en grøntsag i nogle kulturer, mens de modne frø bruges enten hele eller malet som et krydderi. Frøene har en skarp, sød, let bitter smag og en stærk aroma, der minder om karamel. Bukkehorn er et vigtigt krydderi i det indiske, bangladeshiske, irakiske og iranske køkken, hvor det hovedsageligt bruges til tilberedning af kød og fisk. I mange lande er det også en populær ingrediens i forskellige brød og andet bagværk. Ud over de kulinariske anvendelser bruges bukkehornsekstrakt også som en naturlig smagsgiver til tobak eller til fremstilling af kosmetik og sæbe.