Brassica oleracea varieta sabellica
Andre navne: grønkål, grønkål, grønkål, grønkål, grønkål, Brassica oleracea acephala
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Krølblad er en særlig slags grøntsag, der hører til familien af korsblomstrede grøntsager. Det er en variant af kål og er en af de ældste grøntsager, der dyrkes i Europa. Den er også kendt som grønkål, grønkål, grønkål, grønkål, grønkål eller Brassica oleracea acephala. Krøllet grønkål er sund og næringsrig. Den er en kilde til A-, K- og C-vitamin og indeholder også det nødvendige næringsrige zink, fibre og folinsyre. Dens blade er krøllede, hvilket giver den sit karakteristiske udseende og navn.
Det krøllede blad bruges i mange kulinariske opskrifter og tilberedninger. På grund af sin karakteristiske smag og konsistens er den populær i en række salater og supper. Den kan også koges, dampes, ristes eller spises rå. Curcuma kan også bruges som ingrediens i smoothies og juice for ekstra næringsværdi. Tørristede blade kan udgøre en sund og nærende snack som et alternativ til kartoffelchips. I nogle lande, f.eks. Portugal, er curcuma hovedingrediensen i den traditionelle suppe caldo verde. Ud over at blive brugt i køkkenet bliver ribs også ofte brugt som en dekorativ plante i haver på grund af deres attraktive udseende.