Arginin
Andre navne: Arginin, L-arginin
Score for skade: 2 (Derivater af naturlige stoffer)
Arginin, også kendt som Arginin eller L-Arginin, er en alfa-aminosyre. Det er en essentiel komponent i kroppen, som sikrer, at vores hjerte og nyrer fungerer korrekt. Derudover spiller den en vigtig rolle i mange andre kropslige processer, herunder immunrespons, sårheling, urinproduktion og hormonudskillelse. Arginin er også en forløber for syntesen af nitrater, som er vigtige for at regulere blodtrykket. Kroppen kan selv producere arginin, men nogle gange er det nødvendigt at tilføre det via kosten eller i form af kosttilskud.
Arginin bruges i fødevareindustrien som et kosttilskud og tilsætningsstof, som regel i produktlinjer, der er designet til atleter og fysisk aktive personer. Det skyldes dets evne til at fremme muskelvækst og -regenerering, forbedre blodcirkulationen og dermed fremme kroppens generelle ydeevne. L-arginin findes også ofte i sundhedsdrikke, proteinbarer og andre kosttilskud. Derudover er arginin afgørende for visse fødevareprocesser, såsom fermentering, da det fungerer som en kilde til kvælstof for bakterievækst og reproduktion. Uden for fødevareindustrien findes L-arginin også i visse produkter i den kosmetiske industri, hvor det bruges for sine fugtgivende egenskaber og sin evne til at fremme heling og regenerering af huden.