facebook
Ordrer afgivet før kl. 12.00 afsendes straks | Gratis forsendelse over 80 EUR

Amylase

Andre navne: Amylase, amylase

Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)


Amylase, også kaldet amylase, er et af de enzymer, der er i stand til at nedbryde komplekse sukkerarter, såsom stivelse, til simple sukkerarter. Det findes primært i menneskets bugspytkirtel og spyt, men findes også i mange arter af planter og mikroorganismer. Dette enzym er afgørende for fordøjelsen af kulhydrater i menneskekroppen, da det nedbryder lange kulhydratkæder til kortere, så de kan bearbejdes og absorberes yderligere.

På grund af sine unikke egenskaber bruges amylase også i industrien. I fødevareindustrien er det involveret i produktionen af sirup, øl, brød og andre bagværk. I brødfremstilling hjælper det med fermenteringen af dejen, hvor det nedbryder stivelse til simple sukkerarter, som derefter bruges af gær. I brygning er amylase et vigtigt enzym i maltningsprocessen, hvor det nedbryder stivelse fra malt til simple sukkerarter, som derefter omdannes til alkohol. Inden for medicin bruges amylase til at diagnosticere lidelser i bugspytkirtlen. Det er også en komponent i nogle rengøringsmidler, hvor det hjælper med at fjerne stivelsespletter. I tekstilindustrien bruges amylase til at behandle bomuld og fjerne overskydende stivelse.

Kategori Søg efter