Aminosyrer fra hvede
Andre navne: Hvedeaminosyrer, hydrolyseret hvedeprotein
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Hvedeaminosyrer, også kendt som hydrolyseret hvedeprotein, er produkter fra forarbejdning af hvede, som er et af de mest udbredte og vigtige kornsorter i verden. Hvede er rig på vitaminer, mineraler og især på aminosyreproteiner, som opnås ved hydrolyse. Dette hydrolyserede protein indeholder et stort antal aminosyrer, som er meget vigtige for den menneskelige krop, fordi de er de grundlæggende byggesten i proteiner.
Hvedeaminosyrer bruges ofte i kosmetikindustrien, især i hår- og hudplejeprodukter. Deres største fordel er deres evne til at binde vand til sig og dermed fugte og nære håret eller huden. Denne egenskab bruges hovedsageligt i shampoo, balsam, hårmasker eller fugtgivende cremer. Takket være deres sammensætning forbedrer hvedeaminosyrer hårets struktur, øger dets modstandsdygtighed, elasticitet og styrke, samtidig med at det giver håret glans. I ernæringsindustrien bruges de som kosttilskud, hvis forbrug bidrager til bedre sundhed og vitalitet i organismen.