Æg
Andre navne: Hirsekorn
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Boghvede, også kendt som hirse, er en kornsort, der udgør en vigtig del af kosten i mange dele af verden, især i Afrika og Asien. Den er kendt for sit protein, sine fibre og mange vitaminer og mineraler. Blandt deres mest bemærkelsesværdige egenskaber er, at de er glutenfri, hvilket gør dem velegnede til folk med glutenfølsomhed eller cøliaki. Denne kornsort har også et lavt glykæmisk indeks, hvilket gør den velegnet til diabetikere.
Havre bruges til at fremstille en række forskellige fødevarer, og på grund af deres tilgængelighed og næringsværdi er de en fast bestanddel af mange menneskers kost. Det måske mest kendte produkt lavet af byg er bygbrød, men kornet bruges også i mange andre fødevarer. De kan bruges som tilbehør til kød, som erstatning for ris eller pasta, eller de kan spires og spises som en spire i en salat eller som en ingrediens i en smoothie. De er også en del af nogle øl og er vigtige i kinesisk medicin, hvor de bruges til at behandle mave- og tarmproblemer.