Æbletræ (Pyrus malus)
Andre navne: Æble, Malus Pumila
Score for skade: 1 (Naturlige stoffer)
Æbletræet (Pyrus malus), også kendt som Apple eller Malus Pumila, er et stedsegrønt træ, der tilhører rosenfamilien. Det er udbredt over hele verden, men især i de tempererede og kolde klimaer i Europa, Asien og Nordamerika. Det er meget værdsat, ikke kun for sin smukke blomstring, men især for de frugter, det bærer.
Æbler, ligesom frugten fra æbletræet, er kendt og elsket for deres saftighed, forfriskende smag og sundhedsmæssige fordele. De er rige på C-vitamin og fibre og indeholder også mange antioxidanter. Æbler bruges i mange forskellige produkter. De er mest almindelige i fødevareindustrien - bortset fra deres brede vifte af anvendelser i hjemmelavede opskrifter på tærter, desserter og juice, bruges de også til at fremstille industriprodukter som syltetøj, juice, cider, vin og gelé. Æblet bruges også til at lave æblecidereddike, som er værdsat for sine medicinske egenskaber. I kosmetikindustrien bruges æblejuice og æbleekstrakter i forskellige lotions, cremer eller masker for deres nærende og foryngende effekt. Æbler bruges også som en kilde til pektin, som bruges i både fødevare- og medicinalindustrien.